Perkele! On taas paska päivä! Makaan alasti riippumatossani, ja Tuomas Enbuske imee kassejani. Voi, kunpa toivoisin sen olevan Olavi Virta! Mitä hiivattia? Tarkoitan siis Katri Helenaa. Ei, ei! Ei sentään! Minä tarkoitan että Mika Waltari imee kassejani! Joudun holtittomasti ja tahtomattani ajamaan Enbusken pois, ja keskittymään omaan mielitekooni. Teen sanaristikkoa ja runkkaan samalla. Ei tällaisella suurmiehellä ole niin väliä miten sanaristikko on niinsanotusti tarkoitettu täyttää, hän täyttää sen kuin lystää. Kuten Sillanpää. Mutta kohta! Pian!

Itse asiassa nyt, nousen riippukeinustani ja lähden soutamaan pitkin tuntematonta rendez-vousta, aivan kuten Mika Waltari. Hän ehkä ei ollut alasti, olihan hänellä teologinen sukurasitus. Mutta minä sen teen - ja voi olkoon! Syliini tipahtaa albatrossi, joka varoittaa pahuudesta. Vai oliko se sittenkin hyvän onnen lintu alunperin. Enkä minä sitä ampunut! Siinä se kuitenkin on, pienen pippelini päällä. Onko tämä Norssin vaivihkainen ja kaksimielinen hymy? Alkaa hirveä myrsky, ja vesivarastoni ovat lopussa. Onneksi sahtia sentään on. Albatrossi imee munaani herkeämättä. Voiko kukaan uskoa, että kellään on näin paska päivä? Lopulta ammun albatrossin Remington-revolverilla ja huudan: herkeä, sinä pahalainen! Mutta sitten vasta pahalainen tuleekin. Kustannustoimittaja saapuu kirkkoveneellä ja kertoo, että kirjani ovat paskoja, ja antaa esimerkiksi kunniallisen yritykseni Sydämenjäristys! Kymmenen kirjaa Johannes Hulttion elämästä! 

Tässä vaiheessa päätän viisaasti palata riippumattooni lukuisten rakastajattarieni kera. He imevät lihaista kulliani ja kertovat kuinka verraton ja metka olen. Katsomme televisiosta huippu-urheilua ja tunnen itseni jälleen mahtavaksi mieheksi. Mutta voi ah! Onnen autere olikin epämielinen, rouva Fortuna ei katsonutkaan suopeasti! Kerron seuraavaksi surrealistisen tapahtuman, jonka toivottavasti pystytte nautiskelemaan, koska se oli totta. Jostain tuli Matti Klingen haamu ja tappoi rakastajattereni, ja veti tikarin kurkulleni. Hän sanoi: "Tu veux vivre, Cabron?!"

Maailma on arvaamaton syöveri.