Kansainväliset markkinat tukkivat väyliä mutta puikkelehdin päättäväisesti satamaan läpi väkijoukkojen. Sota-aluksia ja solttuja on paljon, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Alankomaista, ym. Väistelen sinisiä univormuja pyörälläni. Klo 12 hujakoilla Varvitorilla tulee alkamaan miekkari. Sen mielekkyyteen en usko. Naton ja tämän tapahtuman suhteen olen kaksijakoinen. Näinhän tämän jo 2010, enkä osaa katsoa ilomielin vieraan vallan sotalaivojen ottavan haltuunsa Aurajoen.

NATO_1_1-normal.jpg

Miehistönkuljetusvaunujakin on. Sepä sööttiä. Yhden sotalaivan torniin on maalattu happy face.

Porvari on sairas paska... satamahan on pullollaan idyllisiä lapsiperheitä ihailemassa helvetin rumia tykkiveneitä sun muita harmaita lotjia ja ilmassa on markkinahumun tai paraatin henkeä. Näin ihmiset viettävät vapaata lauantaipäiväänsä. Eikö jonkun pitäisi myös olla opettamassa hieman brutaalia väkivaltaa näille mukuloille, jyräänkö parin yli? Kaipa sitäkin opetusta tavalla tai toisella piisaa ainakin kohta.

Jehovan Todistajat bongaan myös. He selittävät ihmisille mielellään, mitä Jeesus tai Jumala tai Raamattu todella tarkoittavat sanoillaan. Jumala taitaa olla puolellamme.

Miekkaripaikka on vielä H-hetkellä rauhaisa, tietysti. Nämä käynnistyvät aina hitaasti. Olisi pitänyt malttaa ottaa mukaan edes pari voileipää. Pitää varmaan kohta käväistä Pizza Volantessa tai jotain. Nyt siellä jo soitetaan jotain Free Palestine-biittiä... Mustamaija on ollut asemissa koko ajan, eikö Nato riittäisi hoitamaan noidenkin hommat? Montecristoja sattui sentään askillinen mukaan.

Ekaa banderollia levitetään, sinistä kuin Nato. Sauhuttelen.

No nyt alkaa tapahtua sillä kulkue saapuu Varvitorille. "Nato - rauhan perikato" on heidän iskulauseensa. Lipuista näkee, että ainakin anarkistit ovat edustettuna ja kommunistinpunaista on kanssa. Sitten on myös sateenkaari ja PACE, noita lippuja on tullut nähtyä useammankin kerran tässä nyt viime aikoina.

Mielenosoituksen nimi on "Natovoimat helvettiin". No sehän oli selkeän räväkkä aloitus. HMM, pitää myöntää että tällä vihaisella ämmällä on pointteja. Surkeata jos ei olisi, koska hänen kantaansa tukevia argumentteja on kyllä olemassa. Pääkallolippu näkyy, piraattipuolue taisi saapua? Ehkä hekin ovat jonkinlaisia anarkisteja. Mitenköhän se Itsenäisyyspuolue sitten? Olisiko tuo tuo puhumisen aloittanut akka niitä, no oli mitä oli. Taisin osua oikeaan, kuulostaa yhä enemmän siltä. Puhetta itsenäisesti itsensä puolustamisesta ynnä muusta itsenäisestä. Ei hän siis noin kuitenkaan sanonut. Noin sanoin vain minä.

Näkemys tämänhetkisestä Suomen turvallisuuspolitiikasta: "Pääministeri Stubb istuu kalsarit jalassa pallomeressä ja vittuilee Venäjälle Merkelin hameenhelmoista".

Nyt joku läski ukko horisee. Tosi nätti hippityttö tekee plakaatteja tuossa. Läskiukko onkin kova! Isäntämaasopimus tekee Natosta POHJOLAN ISÄNNÄN. Sillä raivoämmällä on vihermusta lippu, tsekataan jälkikäteen. (toim. huom. Tässä väritietoutta tiedostaville aktivisteille. Punamusta lippu: työväenluokkaisen anarkismin symboli. Keltamusta: anarkokapitalistit. Violettimusta: anarkofeministit. Vihermusta: ekoanarkistit. Anarkistit käyttävät tunnuksenaan myös pelkästään mustaa lippua. Kulmittain jaettu punamusta lippu liitetään yleensä anarkosyndikalismiin. Tämäkään jaottelu ei aina eikä globaalisti mene juuri kuten on kuvailtu koska... koska kaaos on herra ja kuri on alistamista!!) Pari solttuakin seurailee menoa kai huvikseen. Raivoämmällä on pikkutenava mukana tuossa portailla. Siitä ei varmaan ole tulossa natomatruusia.

No niin, yksi anarkistisika palautti juuri lompakkoni jonka kai äsken jotenkin kellautin ylemmälle tasanteelle kun laskeuduin lähemmäs tapahtumien polttopistettä. Tietääpä taas kerran, keneen sitä tässä maailmassa voi luottaa! Sattui vielä olemaan jotain 80+ euroa käteistä börsässä aikaisempien tapahtumien jäljiltä. Jopas jotakin. Kyllä, kaikki tallella, jos sitä meinasitte. Hehe... solidaarisuutta.

Se mainitsemani ukko on Suomen työväenpuolueesta ja nyt se päästikin jo sanan fasismi suustaan, voi ei... ja melkein samaan hengenvetoon kolmas maailmansota mainittu. Nyt pois sieltä hyvä mies. Jaha, ja nyt on yhteishuutelua. Sitä vähän vierastan aina. Voisi kohta käydä siellä pizzalla tai jossain, kun kerran rahanikin ovat tallella.

calvin_anarchism-normal.jpg

Rautatieaseman puiston grillin kiltin typsyn iso ja makoisa perse... EIKUN siis iso ja makoisa chicken bacon-burger, ynnä puolen litran maito antoivat minulle voimia ja taistelutahtoa... palasin Varvintorille. Kansa puhuu vapaasti mikrofoniin ja nyt on jo kyllä viimeistään aika levottomia puheenvuoroja. Aikaisemmin puhuttiin ihan vahvaakin asiaa, pienin ihmeellisin lisämaustein nyt ehkä tosin. Nyt on sakiaa salaliittoteoriaa: mitä takuita meille on esitetty, ovatko laivat tämän jälkeen menossa sotilasharjoituksiin vaiko kenties Venäjän rajalle? Just. Kaikki pääsevät puhumaan, juttua tulee joka laidalta, niinhän sen pitää kyllä ollakin. Kommunistiharmaapartojen puheenvuorot osittain vähän äägh... nyt toinen niistä sitten meni mainitsemaan Ukrainan kommunistit*), tätä juuri tarkoitin. Toisaalta se esim. kyseli vihreiltä että eikös nämä sotalaivat saastuta ollenkaan. Vuorossa musiikkia... hah... Pelle Miljoona! Pitäisiköhän nyt jo haihtua. Liput: Musta - Punainen - Pääkallo - Vihermusta.

Yllättävän jämäkästi katsoo tuo sotilas mielenosoitusta, mitäköhän ajattelee? Valvooko se tosiaan meininkiä jotenkin?

Perheet kulkevat sataman laitaa kun jonkun räppärin alkuraita koostuukin aseiden tulituksesta ja muista taisteluäänistä. Johan tuli vihdoin ja viimein huolestuneita ilmeitä keskiluokan kasvoille. Siitähän tässä vielä pitikin, että nyt nämä lapsiperheet kulkevat esittelykierroksilla noilla sotalaivoilla. En sille mitään mahda, irvokkaalta näyttää.

Sai riittää nyt. Myöhäiseksi illaksi on luvattu vuosittaisia muinaistulia siellä sun täällä, esim. Littoisten rannalla.

*) Ukrainan tämänhetkinen, Maidanin jälkeinen hallitus, vaiko sittenkin eduskunta, päätti taannoin potkaista kommunistipuolueen ulos, koska ennen Maidania se hännysteli Janukovitshia sataprosenttisesti ja sen jälkeen se on ollut separatistimyönteinen ja maanpetoksellinen tulenarassa tilanteessa. Tällainen kommunistien kohteluhan ei sovi yhdellekään kommunistille koko maailmassa, koska kommunistit ovat kansainvälisiä. Harmi vain, että jos näin on, niin tämä rajaton solidaarisuus toisiansa kohtaan tekee kunnon kommunisteista täysin jäävejä Ukrainan tilanteen suhten.