Satuin katsomaan "huomioseinälleni" teipattua paperia. Asumistuen vuositarkistus: toimita 31.08. mennessä Kelaan. ...se on tänään...  gulp!

Kautta janitsaarin, olen koko vuoden taistellut sen asumistuen kanssa edestakaisin kun työssä käväisyn takia se ensin lakkautettiin, sitten uhattiin jotain periä takaisinkin, piti tehdä valitus, piti tehdä selvitys palkkakuiteilla yms, piti tehdä uuden tuen hakemus liitteineen... lopulta sain takautuvasti ne syyttä suotta pois jääneet tuet takaisin. Ja nyt heti ollaan taas kimpussa... mutta! Vuositarkistus on siis 01.10. alkaen... ja se vuositarkituksen toimitus tehdään netin kautta. Tein netissä tarvittavat kiemurat (muutaman melko kolkoksi tulkittavan kommentin kera: "Mikään ei ole muuttunut. Yhtään mikään ei ole kerta kaikkiaan muuttunut." tjsp) ja tulkitsen nettipalvelun hyväksyvän lausunnon perusteella, että vuositarkistukseni kelpasi koska tein sen 31.08. ! Vaikka on lauantai ja kaikki... no päivämäärä on päivämäärä on päivämäärä perskeles.

Nyt kunhan vaan vielä tajuavat, että tarvittavat liitteet on toimitettu jo viime rumban yhteydessä - yleensä ne jopa tajuavat sellaisen, mutta jos eivät tajua, käskin niiden julmistella sähköpostitse. Sillähän asia selvää. Joten taisin selvitä möhläilyistäni... jätin asumistuen vuokramääränkin siihen mitä se oli, vaikka se taitaa olla jotain kahdeksan markkaa eikun euroa enemmän kuin mitä tuossa jostain syystä luki. MINÄ en ole turhantarkka enkä hiuksia haljo... olisin kyllä voinut jättää mainitsematta koko 1,5kk työhistoriani tuossa lomakkeessa, niin olisin päässyt liitteistäkin, mutta... sehän olisi kyllä ollut valehtelua joten ei sitä oikein niinkään voinut lyödä läpi. Jos kerran olen jo aiemmin myöntänyt olleeni töissä niin en minä sitä tässä yhteydessä voi kieltää.

Summa Somero: todennäköisesti asumistukeni ei suinkaan katkea. Muuten onkin taas kuukauden odotusaikoja ja muuta mukavaa, mutta ei se ilmeisesti katkea. Tällaista minun elämäni muutenkin on! Hiuksenhienosti rimaa hipoen maaliin! Pitää soveltaa, pitää soveltaa... täytyy keplotella! Hahhahhaa, pidän siitä!

Iloista lauantaita joka tapauksessa. Muinaistulet loimuavat tänä yönä... teen niistä raportin maanantaiksi. On myös ensimmäistä kertaa Suomen luonnon päivä.