Kulttuurimanifesti

Laiva Turusta syksy 2012

Me olemme tulleet postmodernista pois lähestyäksemme toisia ajattelevia entiteettejä. Tämä merkitsee siirtymistä tähtisumujen hajanaisuudesta ja ajelehtivista pilvistä yhteiselle maaperälle. Saavumme eri suunnista, mutta toisemme tunnistaen ja tunnustaen. Paluu luontoon ja konkreettiseen ja käsinkosketeltavaan, kyläyhteisöllisyyteen ja välittömään hengellisyyteen. Tällaisina tulemme myös teidän eteenne, konstailemattomina ja valmiina tekemään merkityksemme. Määritelkää ja vertailkaa, vapaasti mutta hyvän maun rajoissa. Päämäärämme on kulkea hedelmällistä tietä.

Rauhanomaisena tavoitteenamme siintää ajattomuus, jota voimme läheisesti kosketella joka hetkessä. Olemme kirjoittajia, yhteiskuntakriitikoita, vapaita taiteilijoita, lehtimiehiä, käsityöläisiä, maanviljelijöitä, metsästäjiä, historioitsijoita, sarjakuvapiirtäjiä, filosofeja ja muita elämäntavallisia valtapiirin kyseenalaistajia, jotka uskovat näkevänsä olennaisen. Aiomme jättää jälkemme historiaan. Keinot siihen vaihtelevat. Kehotamme avaamaan tajunnan mielen riemulle ja liittymään ystäväin pitoihin.

LIITE 1 Anarkismi ja radikalismi ovat lähtökohtaisesti liittolaisiamme, valjastettuina palvelemaan tarkoitustamme humaanissa hengessä. Olkoon jokainen kuin aidosti on ja kantakoon tultaan. Ulkokohtaiset paineet sellaisilta tahoilta jotka eivät kulttuuria ymmärrä, on mitätöitävä. Olemme humanistisessa vastarinnassa, viihdymme liberaalissa alamarginaalissa, olemme vallankumouksellisia vaikka joskus konservatisteja, olemme vastakulttuuria jonka vastassa ennen kaikkea on hedelmätön järjestelmä, sen tunnusmerkkinä kyynärpäiden metodi ja tuloksena kylmä yhteisöttömyys, joka ei ravitse ketään. Yksilön vastuut, oikeudet ja velvollisuudet ovat ristiriidassa ja epäjohdonmukaiset. Muutoksen ydin on kotonamme ja teoissamme.

LIITE 2 Ydinjoukkomme on n. kolmissakymmenissä. Vilpitön halumme ja yksi ensisijaisista tarkoituksistamme on tukea nuorempaa sukupolvea, jonka katsomme olevan oudossa tilanteessa. Neuvominen ja esikuvana toimiminen ehkä ei ole mitä he kaipaavat. Jonkinlainen yhteistyö, syväkin suhde, joka tapauksessa on toiveemme.