Eipä ole miesmuistiin tapahtunut, että noin kavalasti on päässyt kesä- ja talviaika vaihtumaan! Tajusin vasta äsken, että aikahan on jotain toista kuin mitä kelloni näyttävät. Nyt vaihtamaan. Sain tunnin lisää, se sopii hyviin. On kaikkea muuta tullut pidettyä silmällä niin, ettei kesäajan päättyminen ollut tietoisuudessa ollenkaan. No mutta tämähän meni kivasti ja silleen.

Eilen tosiaan oli YK-päivän ja nätin kelin kunniaksi silakkamarkkinoilla niin paljon väkeä, etten ole ikinä nähnyt niin paljon ihmisiä joenvarren markkinatapahtumassa. Raportoivat kolmeakymmentä tuhatta ja tungos oli kyllä sen mukainen, kun satuinpa vielä varmaan pahimpaan ruuhka-aikaan paikalle. Liike välillä pysähtyi, kun koirat ja lastenvaunut tukkivat tien. Kuka ääliö tuo koiran keskelle tuollaista kaikista pahinta mahdollista vaihtoehtoa minne sen helevetin hurtan voi yleensäkään viedä? Lastenvaunuille heruu niukin naukin ymmärrystä, vaikka vähän outoa sekin. Markkinat kiellettävä muilta paitsi kalaa syöviltä valkoisilta heteromiehiltä sättana! Lisää aseita ja kaikki muut hankeen pärkkele!

Hommasin puolukkasurvosta Vaasan saaristosta, ahvenkukon Joensuun eukolta ja savukuhaa Paraisten tädiltä. Leuhkat eväät. Hukkasin tohinassa ne lapaset jotka ostin hauki-fazer-päivänä mutta tilapäisethän niiden oli tarkoituskin olla. Parin euron vantut, ei niitä kannata edes ajatella.

Eipä tässä. Tänään on jälleen filosofiakahvila panimoravintolassa. Kaipa siellä pitää käydä intellektuellia leikkimässä. Pyykkiä yritän pestä mutta pesukoneet ovat toistaiseksi varattuja. Kaupassakin voisi viuhahtaa kunhan ne tästä aukeavat. Kivaa sunnuntaita, oi Suomen kansa.