Eräs ÅA:n opiskelijaravintoloista on saanut uuden pomon, kun vanha lähti. Entinen 2nd in charge on nimittäin noussut keittiöemännäksi. Kyseessä on sama neito, joka kerran norkoiltuani murheellisen oloisena pienen annoskoon johdosta livautti minulle salaa extra-bratwurstin lautaselle! Tästä hyväsydämisyyden osoituksesta lähtien olen tietysti arvostanut häntä yli kaiken rationaalisen kriittisyyden, joten onnea ja menestystä hänelle.

Einsteinin näköinen ukko on jälleen kerran bongattu kasarmikorttelin tienoilla campuksen lähistöllä. Niin kauan kun hän jaksaa tallustaa, jaksan kyllä minäkin. Silloin tällöin häntä näkee. Olen kyllä myös nähnyt tutun oppineen turkkilaisen baskeripääukon piispankadulla. Ei hänkään katoa koskaan. He kuuluvat ympäristöön.

Ukko jolla on punainen lippis - hän oli Lidlissäkin joskus ostoksilla - kaljoitteli iloisesti kaljaveikkojensa kanssa penkillä tuossa roskisten kupeessa. Aurinkoisena talvikevätpäivänä, mikäs sen mukavampaa. Ilmassa on sitä tuntoa, että rantojen miehetkin aktivoituvat. Vatsakeisarit kesähepenissään. Kumisaappaat, shortsit, napapaita ja lätsä. Siinä turkulaisen tuurijuopon uniformu suvi-illassa. Mahamakkara kellottaa paidan alta ja ottaa auringosta D-vitamiinia. Tulleepi hienot rusketusrajat.

Halistenkoski pauhaa ja murtaa jään kahleita. Kohta Aura jo virtaa vapaana kuin pyhä henki. Monta miestä se on nielaissut ja verta särpinyt, vesi on alkumme ja loppumme ja kaikkea siltä väliltä. Rannassa voi istua, puistikossa tai koroistenniemellä tai vaikka virnamäen muinaismuistoalueella.

Mikseivät kahvilat ole avoinna iltaisin ja viikonloppuisin? Vaadin vallankumousta kahvilakulttuuriin. Ihminen tarvitsee taukopaikkoja, kahviloita - ja ulkoilmatiloihin penkkejä sekä roskiksia, sapperment. Joutuu käymään museossa että saa jossain värjötellä ja tappaa aikaa tarvittaessa. Kaikenlaista! Ehkä kyseessä onkin museoiden nerokas juoni, että saadaan ihmiset käymään museoissa. Vapaamuurarilliset mittasuhteet moisessa siinä tapauksessa.

Hitsi kun jo janottaisi, Bremer näkyy kaukaisena paratiisikeitaana. Pari päivää enää...