Turkulaisten omaa kotiseutupäivää eli Turun päivää on perinteisesti vietetty vuodesta 1961 lähtien syyskuun kolmantena sunnuntaina. Turun päivänä 16.9. kaupunkilaisille on tarjolla monia mahdollisuuksia tutustua omaan kotikaupunkiinsa. Ohjelmaa riittää aamusta iltaan: keskustan liikkeet ovat auki, eri puolilla kaupunkia on markkinoita ja myyjäisiä, avoimia ovia ja opastettuja kierroksia, museoita ja musiikkia, taidetta ja tanssia. Päivä huipentuu Samppalinnanmäen ilotulitukseen klo 21. 

Kaupunkilaisille tarjotaan Turussa 200 vuotta sitten tapahtuneen keisari Aleksanteri I:n ja kruununprinssi Karl Johanin tapaamisen kunniaksi kahvit ja aleksanterinleivokset.

Halistenkoskella Myllärintuvalla vietetään koko perheen Aurajokifestareita klo 12–15.
Aion nauttia eloisasta kaupungista, sääkin on suurenmoinen
__________________________________________
Aivan mukavaahan siellä oli, paljon ihmisiä liikkeellä. Vesilaitosmuseossa kämppäni lähellä tuli vihdoin vierailtua. Halisten seutuyhdistyksen puuhamiehet pitivät kosken lähistöllä omaa kokoontumistaan ja tarjoiluaan. Koroisten tuvassa join kahvit ja söin korvapuustin. Lenkkeilyreitillä joku olemukseltaan arabietninen setämies haastatteli random ihmisiä 9/11:stä, 3 kysymystä hänellä oli esitettävinään, en tiedä kuinka kysymykset kuuluivat ja vältin hänen grillinsä matkalla keskustaan. Siellä Turun NMKY soitti Pirates of the Caribbean-musiikkia, joenrannassa valloittamallaan kaistaleella... eh. Miksi muuten ihmiset polkupyöräilevät pienellä puusiltareitillä joentuntumassa? Ei tulisi itse mieleenikään, kun pääsee muitakin väyliä helpommin jos pyörät on alla. Kävelyä varten se laiturimainen reitti siellä mielestäni on. Li Andersson paistoi lettuja kansalle ja työväelle Heikinmarkkinoilla Kauppatorilla. Kävin vanhassa Sisiliassa syömässä rullakebabin. Siinä paikassa tuli käytyä jo melkein 10 v. sitten kun iso opiskelijapizza maksoi 3,50,-... ei siitä koskaan sairaaksi tullut, mitä lie ihmiskauppaa tullut tuettua. Nykyään se maksaa jo viitosen, joten varmasti ovat puhdistaneet tapansa... ja keittiövälineistönsä. Ja vessansa btw. Kaupunkijuna puksutti toistuvasti viereltäni. Pullasorsatkin olivat iloluontoisia. Kallis päivä, mutta menköön nyt tämän kerran! Päivän päättävää ilotulitusta odotellessa