Opiskelemme numeron kanssa ranskaa Rutger Hauerin seurassa.

http://www.youtube.com/watch?v=njKJzyGgWd4

Voisin käydä kohta Ruissalossa näkemässä kesälampaita. Seuraavat la-su ja ti-ke ovat työpäiviä.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Vapaapäivän juttuja

Käväisin eräässä museoksi muuttuneessa entisessä hienostoasunnossa ilmaisen sisäänpääsyn erikoispäivänä. Puistatti se korkeaporvarillinen 1800-luvun vaihteen residenssi oman kotoisan käsityöläiskorttelin jälkeen. Maalauttivat ne semmoiset tauluja ja veistättivät rintapatsaita itsestään, kristallikruunut, kaikkea mitä voi kuvitella. Ajatella, että nuo olivat siihen aikaan olemassa samoihin aikoihin kuin ne, jotka elivät maasta ja tekivät töitä käsillään... Kiitos 1918 vaan, hieman ovat sentään asiat muuttuneet. Tosin tässä pikkupalatsissa vieraillessani nykyisetkin korkeaporvarit viettivät siellä jotain juhlallisuuksia shampanjan kanssa. Hyi helvetti. Sisään tultaessa tulin maininneeksi että itse olen Luostarinmäellä hommissa. Ulos mentäessä se museotyttö sitten koetti viritellä asiasta keskustelua. En kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi edes esitellä itseäni mokomalle puhevikaiselle porvarinpiialle.

Hassusti pyöräillessä joku pyöräilyhousuinen urheilupyöräilijä jumitti edessä kaverinsa kanssa. Tuli kuitenkin autotierampin yhteydessä sellainen helkutin pitkä mutta kapea, elikkä siinä mielessä jyrkkä, u-mutka. Pieni poluntapainen johti sen alkupäässä toiselle puolelle eli mutkan ohi. Viiletin siitä läpi seikkailuhousuissani ja eräliivissäni, jatkoin siis tulosuuntaan mutta toista väylää päästäkseni reitillä eteenpäin, ja säästin varmaan kilometrin. Kauas taakse jäivät urheilijat!

Ruissalossa näin kun näinkin kesälampaita laitumilla. Valtaosa niistä olivat mustia lampaita! Keli oli mitä hienoin. Söin hienoissa kartanokahviloissa päärynäjäätelöä ja join kahvia... Kirjoitin myös lammasrunon.

 

Tulin, näin, voitin

Runsalan kesälampaat

puolellein vallan,

jo kääntyilevi vartaat.

 

Valaise, oi Juppiter,

sun runsain salamoin!

Runsalan villaiskarjaa

kun syön ja sodomoin.