Koeajoin Grundig MPaxxiani ja niinpä surffasin jykevässä notkeassa asennossa seisten raitsikkaraiteita Helsingin keskustan vilahtaessa ohi niin että Laulu siviilipalveluslaista sai minut ennen yhteiskunnalle hyödyllisiin töihin leimautumista ykseyteen ihmisyyden kanssa ja täyteen paradoksaalista kosmopoliittista patriotismia... tarkoitan ristiriitaista maailmankansalaisen isänmaallisuutta.

Koeajoin Grundig MPaxxiani - ja niinpä surffasin jykevässä, notkeassa asennossa seisten raitsikkaraiteita, Helsingin keskustan vilahtaessa ohi, niin että Laulu siviilipalveluslaista sai minut - ennen yhteiskunnalle hyödyllisiin töihin leimautumista - ykseyteen ihmisyyden kanssa ja täyteen paradoksaalista, kosmopoliittista patriotismia... tarkoitan ristiriitaista maailmankansalaisen isänmaallisuutta.

Aloitin myös Kjell Westön Älä käy yöhön yksin. Pitää nyt lukea kaikkea Helsinki-liitoksellista kun kerran täällä ollaan. Tuo on nyt matkakirjani. Paksu sellaiseksi, menee varmaan koko loppu palvelusaika tai menisi jos vain matkoilla lukisin.

Katsoin ensi syksyä. Asuntoasiat tulikin hoidettua vähän jännästi. On hyvä että sain kämpän vaihtoon, sain muuton tehtyä, että asuntoa ei ole tyhjillään odottamassa, että sain takuusumman takaisin ja että olen yhä yliopistolla kirjoilla. Toisaalta joudun sittenkin asuntoa jonottamaan ja pääsen sitä  hakemaankin vasta kesällä, uudet opiskelijat pääsevät vissiin ohi vaikka olen ollut maata puolustamassa. Olisi pitänyt hakea YO-kylältäkin sitä asumisen keskeytystä vielä erikseen mutta toisaalta jos olisin niin tehnyt en olisi edes saanut nykyisiä asuntojärjestelyjä valtion kanssa aikaan! Harmittaa vaan etten sitä puhelimessa yo-kylän tädille ruvennut selittämään ja se saattaa luulla että olen vain unohtanut järjestää asiani vaikka olen ne oikeasti oikein järkevästi hoitanut. En kai erottanut mitään... sävyjä sen äänessä? No, olkoon. Vai olisiko sen voinut sittenkin hoitaa niin että... no, olkoon!

Otetaan siis huomioon että ensi lukukauden alku saa mennä ilman kämppää, jossain rästiesseissä, etäkursseissa, muissa kirjoituksissa ja tilanteiden selvtityksessä. Ei se ainakaan haittaa. Tämän ruljanssin jälkeen pitääkin aloittaa vähän rauhallisemmin ja keskittyä mm. siihen että saan ns. kirjastopätevyyden lopullisesti virallisesti voimaan. Se onkin vaan muutaman kurssin asia. Onpahan aikaa katsoa kaikki tuollaiset, sitäpaitsi saattaa olla tekotaiteellisia ambitioita - löysin nimittäin sellaista osviittaa yliopiston sähköpostistani jota en ole taas avannut viikkoihin. Etenee. Alkusyksyn peruskursseilla en tekisikään mitään. Ihan kivaa tulee sittenkin olemaan taas kokeilla noita kuvioita eikä suinkaan pöljää taas palata entiseen.