Voisi kyllä pitää taukoa internet relay chatissa hengailusta. Ei ainakaan ole mitään syytä olla pitämättäkään.

Tekisi mieli vähän aktivoitua joillakin tavoin, mutta siihen ei ole kuin noita etäkokouksia, eikä niissä saa edes puheenvuoroa, eikä toisaalta myöskään jaksa kuunnella sitä leipiintynyttä molotusta, eikä niistä saa irti muuta kuin painostavan, nolon tunteen ja hämmennyksen koko istunnon ajaksi. Joten sosiaalinen aktivoituminen edelleen peruttu. Tai kokeillaan nyt vielä tässä kevään mittaan.

Ehkä tässä erakko vain epäröi turhia.

Sanoja sen verran kuin sen nopeimman analogisen modeemin bps. Tekeeköhän joku kuvia? Kuvia saa piirtää. Kaikista aihioista ei tarvitse tehdä kuvia, mutta olisi hyvä olla esim. 20 illustraatiota. Palkkio maksetaan sen mukaan, kuinka paljon kuvat vievät sivutilaa. Eli jos on 200 sivua ja niistä 20 kuvaa sivuja, saa piirtäjä tasan 10% tuotosta. Tuotto on se, mikä jää kirjailijalle käteen ennen veroja. Piirtäjän ei tarvitse maksaa veroja, vaan saa korvauksen suoraan kirjailijalta. Jos kuitenkin tällä laskennalla piirtäjä olisi saamassa kaikkien käänteiden jälkeen enemmän kuin 1/5 kirjailijan osuuteen nähden kuvien kuitenkin ollessa alle 1/5 sivumäärästä, sopimusta voidaan tarvittaessa säätää mielivaltaisesti. Sopimus on solmittu reiluuteen perustuvaksi herrasmiessopimukseksi.

Vai onko tuohon jotain viilaustarvetta?

Tuli mieleen, että yleensä varmaan kustantamo maksaa kuvien tekijälle. Ihan sama, nyt mennään maverick renegade pirate free folk rebellion loose cannon -säännöillä.