Otin hatkat lasaretista tänään ja ratsastin halki Töölön kohti Länsiväylää edeten lopulta villiin vapauteen täällä länsi-Odenmaalla. Tasan kaksi viikkoa sitten mestarikirurgi teki minulle loistokkaan operaation. Googletan hänet: hmm, vaikkapa tuosta -> 2004 kohdalla <- Toki kun tuleva suurmies haavoittuu isänmaata puolustaessaan hänet kursii kokoon nykyinen suurmies. Kaikki meni hienosti. Jossain vaiheessa heti leikkauksen jälkeen oli laboratoriossa jälkikäteen diagnosoitu bakteeriripuli ja kuumetta 39,6, kammottavaa horkkavapinaa kaksi kertaa mutta äkkiä minä niin pienistä palauduin.

Tekstiviestit(en ole koskaan tekstiviesteillyt näin mahdottoman paljon) paljastavat minun paenneen todellisuutta(en kipuja tai sellaista vaan yksitoikkoisuutta ja kröhöm jotain) hempeisiin tunnelmiin: "Voi ei! Yöhoitaja on maailman kaunein tyttö. Olen peruuttamattomasti rakastunut, pyydän särkylääkettä sydänsuruun ja palsamia lemmen tuskaan, seerumia kaihooni! Soitin kelloa, pelkkä mies.. Tiesin etukäteen että Hänet näen uudelleen vast sitten kun lopulta kaadun taistelukentällä ja hän valkyyriana vie minut Valhallaan. Näin hänet vielä kerran.. Yhtään sanaa emme kyenneet vaihtamaan. Valtaisa intohimomme olisi heti roihahtanut tunteiden rovioksi ja kiihkeäksi syleilyksi yössä..Voi, kielletty rakkaus! Sa okaan poistit käpälästä kontion, neito ilmestys naiseuden ihanuuden, ja mitä vain toivot tulkoon todeksi jotta kauneus kukoistaisi! Tahdon rakentaa hänelle talon saarelle! Sitten hän on saaren emäntä ja hallitsee sen ihmisiä, eläimiä, sieniä ja enttejä. Keittää rohtoja, leipoo leipää, tanssii kedoilla, soittaa lyyraa ja laulaa utuisella utopialla kuin maailma olisi vastasyntynyt. Hänen nimensä on valtiatar Helena St Eden de la Euforie. Eikö mitään. Meikäläinen saa kohta IMUKONEEN!"

...ja sellaista. Terveiset ja kiitokset Idalle, Kiiralle, Eveliinalle, Heidille, Miialle, Tuulalle, Valerialle, Lapin tytölle, sille neidille joka sai vertani silmäänsä, ja keitä niitä nyt olikaan. Se minusta. Seuraavalla kerralla jotain jännempää, nuoren Oltermannin matkapäiväkirjat nimittäin jatkuvat.